Ανακοίνωση για τις Συλλήψεις

Πολίτες Στο Δρόμο

ΟΛΟΙ... στο δρόμο


Σήμερα Δευτέρα 05/01 ένα όργιο καταστολής εμφανίστηκε στην πόλη της Πτολεμαϊδας. Έπειτα από κάλεσμα της ομάδας “Πολίτες Στο Δρόμο” για συγκέντρωση – πορεία και ενώ ακόμα τα άτομα συγκεντρώνονταν έγινε πέσιμο από ομάδες αστυνομικών και έγιναν μαζικές συλλήψεις. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν όλοι οι συγκεντρωμένοι, εκτός από ελάχιστους που κατάφεραν να διαφύγουν. Αυτό δεν ήταν αρκετό. Η αυθαιρεσία και η πλήρης παραβίαση δικαιωμάτων συνεχίστηκε. Έξω απο το αστυνομικό τμήμα δεν επετράπει σε δικηγόρους να εισέλθουν, ενώ απαγορεύτηκε και σε τηλεοπτικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας να πάρει πλάνα . Μετά από την φράση μπάτσου “Πηγαίντε σπίτια σας” ξεκίνησε άλλη μια προσπάθεια από τους φιλήσυχους αστυνομικούς να προστατεύσουν την κοινωνία μας. Άρχισε και η σύλληψη των γονιών που βρίσκονταν απ' έξω για να στηρίξουν τα παιδιά τους. Συνελήφθησαν αλληλέγγυοι που βρίσκονταν απ' έξω ενώ αποκλείστηκε ο δρόμος γύρω από το Α.Τ.. Επίσης να σημειωθεί ότι τη χτεσινή μέρα στην εκδήλωση με θέμα “Κρατική Βία κι Εμείς” υπήρχε παρατεταγμένη διμοιρία κοντά και ασφαλίτες περνούσαν συνεχώς μπροστά απο τον δρόμο βιντεοσκοπώντας με κινητά.

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά? Ειναι προφανές οτι η παρουσία μας ενόχλησε. Ενόχλησαν τα αιτήματα μας. Ενόχλησε η φωνή μας. Ενόχλησε ότι βγήκε μια ομάδα με πολιτικά αιτήματα μπροστά, ανοιχτά με τα πρόσωπα μας χωρίς φόβο. Φοβήθηκαν. Εμείς όχι. Μιλήσαμε για εργασία, για ένσημα, για συντάξεις, ασφάλιση, παιδεία, υγεία, περιβάλλον. Μιλήσαμε για τα τοπικά πολιτικά συμφέροντα που καθιστούν ομήρους την τοπική κοινωνία υποσχόμενοι θέσεις σε δημόσιο και βύσματα. Μιλήσαμε για την εκμετάλλευση των εργαζόμενων στην ΔΕΗ που εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες και τρώνε τον καρκίνο. Θα πούμε κι άλλα και είναι πολλά!

Η απάντηση που πήραμε δεν βασίζεται σε πολιτική αντιπαράθεση. Τι πολιτική αντιπαράθεση να γίνει άλλωστε όταν το συγκέκριμενο καθεστώς είναι αυτό που καθημερινα βιάζει τις ζωές μας. Απέναντι σε αυτό μια μπορεί να είναι η απάντηση. ΟΛΟΙ στους δρόμους.

ΟΛΟΙ μας πρεπει να ξεκινήσουμε πρώτα ατομικά και έπειτα συλλογικά να αποδομούμε αυτή την βιτρίνα δημοκρατίας που έχει το δικαίωμα να παραβιάζει καθημερινά συνταγματικά δικαιώματα, να χτυπάει, να φυλακίζει να απαγγέλλει αυθαίρετες κατηγορίες και να στήνει προβοκάτσιες. Εμείς είμαστε όλοι συλληφθέντες... αυτούς ποιος θα τους “συλλάβει”? Ποιοι ειναι οι πραγματικοί τρομοκράτες?


Δεν είναι οι αστυνομικοί... είναι ολόκληρο το σύστημα.

Δεν είναι θέμα μεμονωμένου περιστατικού... είναι θέμα πολιτικής.


Πολίτες Στο Δρόμο

6 Comments:

  1. Πολίτες Στο Δρόμο said...
    Ενημέρωση για τα γεγονότα
    =========================

    Αφέθησαν ελεύθεροι όλοι εκτος: 2 γονείς με την κατηγορία για εξύβριση κατα της αρχής. (Φώναζαν έξω απο το αστυνομικό τμήμα, καθώς τα παιδιά τους ήταν μέσα χωρίς κατηγορίες) και ακόμα 2 συμμετέχοντες.
    Ανώνυμος said...
    ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΕΖΟΝΙΑ.
    ΠΟΛΥ ΠΡΕΖΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

    ΡΙΜΑΞΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ.
    Πολίτες Στο Δρόμο said...
    Η δίκη έχει οριστεί για αύριο στις 12:30 στο δικαστήριο της Κοζάνης.
    Ανώνυμος said...
    Πρεζόνια φαντάζομαι ενοείς τους μπάτσους που είναι γνωστό οτι είναι οι ιδιοι αυτοι που διακινούν τα ναρκωτικά στην πόλη μας.

    Προβληματικό αποτελεί που γίνεται μια μεγαλειώδης προσπάθεια της αστυνομίας απέναντι σε μια πολιτική ομάδα, αλλα δεν έχουμε δει κάτι αντίστοιχο για τα ναρκωτικά που έχουν γεμίσει τα σχολεία.
    Unknown said...
    Αναφερομαι στον πρωτο ανωνυμο....ο οποιος μαλλον ή δεν ζει στην πολη της Πτολεμαϊδας ή δεν ζει σ'αυτον τον πλανητη!!!!!Ρε φιλε κοψε λιγο την δικη σου πρεζα που λεγεται τηλεοραση και τοτε ισως δεις ποιοι σου την πλασαρουν....
    Αναφερομαι στον δευτερο ανωνυμο...Ωραια τα λες!!!
    Ανώνυμος said...
    Δεν ζω στην Πτολεμαϊδα, αλλά είναι αυτονόητο ότι καταδικάζω (όπως θα όφειλε να κάνει και κάθε δημοκράτης πολίτης) τις αντιδημοκρατικές ενέργειες της αστυνομίας! Από που να ξεκινήσω και που να καταλήξω; Από την υπόθεση "ζαρντινιέρα" ως τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και από τον ξυλοδαρμό των συνταξιούχων από τα ΜΑΤ ως τις αστυνομικές επιθέσεις εναντίον φοιτητών στις φοιτητικές διαδηλώσεις! Βέβαια θα ήθελα να πω κι έναν καλό λόγο για τον 21χρονο αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του στην εντατική. Γιατί δεν θέλω να πιστεύω ότι η πλειοψηφία των αστυνομικών είναι διεφθαρμένοι και αντιδημοκρατικοί!

Post a Comment




 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.