Προσοχή στην παραπληροφόρηση

Για 2η συνεχόμενη μέρα παρατηρούμε ότι ορισμένα ζητήματα παίρνουν διαφορετική χροιά από την πραγματική τους. Σε αντίθεση με αυτά που έχουν αναπαραχθεί απο το tvxs.gr, το οποίο επιλέγει να ενημερώνεται μονομερώς για τα γεγονότα και όχι διασταυρώνοντας τα και απο την ίδια την ομάδα "Πολίτες Στο Δρόμο", ενημερώνουμε τα εξής:

α) Οι συγκεντρωμένοι δεν ήταν μαθητές και το θέμα της συγκέντρωσης σε καμία περίπτωση δεν ήταν συζήτηση για το μέλλον των κινητοποίησεων στα σχολεία, όπως αρχικά αναπαράχθηκε στο άρθρο: Προληπτικές συλλήψεις μαθητών στην Πτολεμαΐδα!. Παρά την ενημέρωση του tvxs απο εμάς 2 φορές ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, το άρθρο παραμένει ως έχει.
β) Με σημερινό άρθρο "Συνεχίζονται οι κρατήσεις στην Πτολεμαΐδα" έρχεται το ίδιο το tvxs σε αντίφαση αναφέροντας σηλλήψεις κατοίκων και θέμα της συγκέντρωσης το περιβαλλοντικό (αποκλειστικά).
γ) Αναφέρονται ονομαστικά σε αυτούς που έδωσαν τις πληροφορίες κι όμως απουσιάζει επιδεικτικά έστω και μια αναφορά για το ποιος κάλεσε πραγματικά την συγκέντρωση και αυτό που πραγματικά εχει σημασία, με ποια αιτήματα.
δ) Μάλλον από μπέρδεμα, και όχι λόγω μονομερούς πληροφόρησης, αναφέρεται ότι ο πατέρας φωτογράφιζε τους αστυνομικούς και αυτό θεωρήθηκε έργω εξύβριση και ότι κρατείται ένας νεαρός ο οποίος κατηγορείται για φθορά κρατικής περιουσίας επειδή χτύπησε με τα χέρια του το καπό ενός περιπολικού. Ισχύει το αντίστροφο.

Για μια ακόμα φορά αναφέρουμε:
Η πορεία είχε καλεστεί ενάντια στην επίθεση σε εκπαίδευση, υγεία, εργασία, περιβάλλον και ατομικά δικαιώματα, αλλά και για να καταγγελθεί η καταστολή καθετί διαφορετικού. Ήμασταν εκεί για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συλληφθέντες πανελλαδικά.
Την πρώτη μας ανακοίνωση με τα αιτήματα της ομάδας μπορείτε να την βρείτε εδώ: http://polites-sto-dromo.blogspot.com/2008/12/blog-post_22.html

Σημειώνουμε οτι έχει ήδη πραγματοποιηθεί πορεία για όλα αυτά και η πορεία έγινε όπως ακριβώς συνειδητά επιλέχτηκε να γίνει. Περισσότερες πληροφορίες για την προηγούμενη πορεία: http://polites-sto-dromo.blogspot.com/2009/01/271208.html

Γεγονότα μικρής η μεγάλης σημασίας οφείλουμε να τα αναφέρουμε στην πραγματική τους διάσταση.

4 Comments:

  1. Ανώνυμος said...
    Αγαπητή ομάδα Πολίτες στο Δρόμο,

    ευχαριστούμε για το σχόλιό σας, για το οποίο έχουμε να επισημάνουμε το εξής:

    Α. Την πληροφορία ότι οι συγκεντρωμένοι ήταν μαθητές μάς την έδωσε επωνύμως μάρτυρας από την περιοχή, γι’ αυτό και την αναρτήσαμε στη σελίδα μας. Ύστερα από περαιτέρω έρευνα συντάκτη μας, διαπιστώσαμε ότι οι συγκεντρωμένοι ήταν όντως ευρύτερη ομάδα πολιτών κι αυτό αναφέρουμε στην επικαιροποίηση του άρθρου μας. Θεωρήσαμε σωστό να μην αλλάξουμε το πρώτο κείμενο εφόσον έτσι θα διαστρεβλώναμε τα λεγόμενα του μάρτυρα.

    Β. Δεν υπήρχε εσκεμμένη προσπάθεια απόκρυψης της ομάδας που οργάνωσε τη συγκέντρωση και των λόγων για τους οποίους έγινε αυτή. Το κύριο θέμα του άρθρου όμως, δεν ήταν η συγκέντρωση αυτή καθαυτή, αλλά η αναίτια αστυνομική καταστολή που τη συνόδευσε.

    Γ. Η πληροφορία για τον πατέρα που φωτογράφησε τους αστυνομικούς και το νεαρό που χτύπησε το καπό του περιπολικού προέρχεται από ρεπορτάζ του συντάκτη μας. Εάν έχετε στοιχεία για το αντίστροφο, ευχαρίστως να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας για να αναθεωρήσουμε.

    Ομάδα TVXS
    Ανώνυμος said...
    Αγαπητοί φίλοι, της ομάδας Πολίτες στο Δρόμο,

    με αυτά που γράφετε και γκρινιάρικα επιμένετε βλέπετε ένα αγκάθι στον κάμπο και χάνετε το δάσος!!
    Έλεος πια....
    Ούτε το ΚΚΕ να ήσασταν, το οποίο αλλάζει γραμμή αν δει πως κάποιο άλλο κόμμα συμφωνεί μαζί του!

    Με τη γκρίνια δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Εκτός αν σας ενδιαφέρει να μην αλλάξει τίποτα. Αν γι' αυτό βγαίνετε στο δρόμο, καλά κάνετε, αλλά ΕΣΕΙΣ είστε που παραπληροφορείτε τον κόσμο!!!

    Αν πάλι απλά σας ενδιαφέρει να βρίσκεστε στην επικαιρότητα, κάντε το επώνυμα, θα σας δώσουν και εύσημα από την κυβέρνηση και το ΛΑΟΣ (όπως έκαναν και στο ΚΚΕ πρόσφατα).

    Σταματήστε λοιπόν να γκρινιάζετε, αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να ανατραπούν όλοι αυτοί που διέλυσαν τη χώρα, αν θέλετε ειλικρινά να γίνουν όλα αυτά για τα οποία αγωνίζεστε (;) και αγωνιζόμαστε όλοι μας...

    Έλεος πια! Μην διασπάτε ΧΩΡΙΣ λόγο το κίνημα! Μην δίνετε τροφή στο κράτος! Μην τους δίνετε την ευκαιρία να παίζουν τα παιχνίδια τους!..

    Ένας ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
    Πολίτες Στο Δρόμο said...
    Καλωσόρισες Πολίτη του Δρόμου. Σε περιμένουμε στην επόμενη συγκεντρωση - πορεία - εκδήλωση μας. Μόνο πρόσεχε μην σε προσαγάγουν και σένα, γιατι ειναι επικίνδυνο να δηλώνεις Πολιτης Στο Δρόμο τη σημερινη εποχή. Επισης μην αφήσεις γονείς και συγγενείς και αλληλεγγυους να προσελθουν γιατι θα συλληφθουν.

    Τώρα σε ότι αφορά το σχόλιο σου, περιμενουμε αποδείξεις με ποιον τρόπο παραπληροφορήσαμε ώστε να ζητήσουμε δημοσίως συγνώμη.

    Αν δεις το ποιοι είμαστε θα έπρεπε να καταλάβεις οτι δεν έχουμε σχέσεις με κομματα, οποτε δεν μπορούμε να καταλάβουμε την αντιπαραβολή της ομάδας μας με κόμματα. Αν θέλαμε την επικαιρότητα θα βγαίναμε στον Πρετεντέρη.

    Δεν νομίζουμε οτι καμια κυβέρνηση (για το ΛΑΟΣ δεν το σχολιαζουμε) θα μας δώσει ευσημα και αυτο αποδεικνύεται απο την δράση μας και απο τον τρόπο που μας συμπεριφέρεται το ίδιο το σύστημα.

    Αν ο πολιτικός λόγος και η σχέσεις εμπιστοσύνης, ειναι στοιχεία γκρίνιας για σένα τότε πρεπει να τα ξεκαθαρίσεις κάπως και το ξανασυζητάμε.

    Πως ακριβώς διασπάμε το κίνημα?
    Ανώνυμος said...
    Προς "Ανώνυμο": Υπερβάλεις φίλε μου... Το πας σε άλλο άκρο... Τις τόσες εκατοντάδες συλλήψεις τις περνάς στο ντούκου και το να θες το δίκιο σου, το θεωρείς γκρίνια...Μήπως όμως σκέφτεσαι έτσι γιατί στην πραγματικότητα δεν έχεις χάσει ακόμη κάτι που θεωρείς δεδομένο? Εννοώ την ελευθερία σου. (ελευθερία τη σήμερον ημέρα = να είσαι έξω από τη φυλακή!)
    ΠΟΙΟ ΚΙΝΗΜΑ? αυτή τη στιγμή γιατί δε το βλέπω ούτε στον ορίζοντα???

    Προς tvxs: Η αναίτια αστυνομική καταστολή παίρνει άλλη διάσταση ανάλογα με το περί τίνος πρόκειται η συγκέντρωση!! Επομένως, ακόμη και αν ένα θέμα δεν επικεντρώνεται σε μία συγκέντρωση αλλά στα γεγονότα που την ακολούθησαν, για τους αναγνώστες είναι ακόμη σημαντικό το τι αφορούσε η συγκέντρωση και από ποιους γινόταν.

    Προς Πολίτες Στο Δρόμο: Επειδή δε θέλω να μεροληπτώ, η αλήθεια είναι πως λάθη σε τέτοιες πληροφορίες είναι εύκολο να γίνουν. Και οποιοδήποτε "επίσημο" μέσο ενημέρωσης δεν μπορεί να εμπιστεύεται τις πληροφορίες που λαμβάνει από το internet τόσο εύκολα.. άλλωστε ο καθένας λέει ό,τι μπούρδες θέλει πλέον. Και ένας "μάρτυρας" που λέει το όνομά του έχει πιο πολλά credit από μια ομάδα "ανώνυμη". Δεν θεωρώ πως ήταν σκόπιμη παραπληροφόρηση.. και άλλωστε, ποιο είναι πιο έγκυρο μέσο σήμερα από το tvxs? ίσως το indymedia είναι ισάξιο... αλλά μήπως εκεί δε γράφτηκε ότι το tvxs το έχει η ζαχαρέα και δεν ξέρω κι εγώ τι?!! όχι απλά μη έγκυρα πράγματα, αλλά που τα αμφισβητείς με τη μία!
    Στην εποχή που ζούμε είναι αδύνατον να λαμβάνεις 100% έγκυρες πληροφορίες μέχρι τη λεπτομέρεια. Γι'αυτό έχουμε κρίση, για να διαχωρίζουμε το χρήσιμο από το άχρηστο και να μένουμε ανεπηρέαστοι. Η αμφισβήτηση πάει παντού και στην τελική, τόσα blog και ομάδες που υπάρχουν, αν δεν γνωρίζεις τα άτομα προσωπικά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

    "Νία"

Post a Comment




 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.