Απόφαση Δικαστηρίου

Σήμερα στις 12:00 πραγματοποιήθηκε η δίκη για τους 3 από τους 4 συλληφθέντες (για τον 4ο έχει οριστεί δίκη στης 04/02). Η απόφαση του δικαστηρίου είναι η εξής:

  • Ο φωτογράφος κρίθηκε αθώος για την κατηγορία "εξύβριση κατά τω έργω".
  • Ο πατέρας κρίθηκε αθώος για την κατηγορία "πρόκληση διακεκριμένης φθοράς". Ένοχος για την κατηγορία "αντίσταση κατά της αρχής" και του επιβλήθηκε ποινή: 5 μήνες φυλάκιση με 3ετη αναστολή και εξαγοράσιμη ποινή με 5 ευρώ / μέρα.
  • Η μητέρα κρίθηκε ένοχη για την κατηγορία "εξύβριση κατά της αρχής" την οποία έπραξε 2 φορές και με ποινή 4 μήνες φυλάκιση για κάθε της πράξη. Για την συγκεκριμενη κατηγορία το ανώτατο χρονικό διάστημα είναι 6 μήνες, οπότε η τελική ποινή ορίζεται σε 6 μήνες φυλάκιση με 3ετη αναστολή και εξαγοράσιμη ποινή με 5 ευρώ / μέρα.

Για τις ποινές ασκήθηκε έφεση.

=====================

Αποδεικνύεται σήμερα ότι η στάση απέναντι σε κοινωνικές και πολιτικές ομάδες είναι αυτή της καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων. Με στημένο κατηγορητήριο, ενώ έχει προηγηθεί συνεχής παραβίαση κεκτημένων δικαιωμάτων, γίνεται προσπάθεια σπίλωσης αγώνων και απομόνωσης ομάδων. Το μήνυμα είναι σαφές. Μην παλέψεις για εργασία, περιβάλλον, υγεία, παιδεία, (...), μην είσαι αλληλέγγυος, γιατί κινδυνεύεις να βρεθείς ένοχος. Θα το αποδεχτούμε? Θα αφήσουμε και πάλι άλλους να ορίζουν τις ζωές μας? Θα επιτρέψουμε την φίμωση κάθε διαφορετικής φωνής? Αν το κάνουμε σήμερα για αυτούς, αύριο θα είμαστε εμείς. Οφείλουμε σήμερα και αύριο να συνεχίσουμε την διεκδίκηση μιας καλύτερης κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που θα σου επιτρέπει να ζήσεις με αξιοπρέπεια. Δεν έχουμε έτοιμες λύσεις και ούτε είναι το πρόταγμα μας κάτι τέτοιο. Καλούμε τον καθένα να διεκδικήσει στην πράξη... στο δρόμο τα δικαιώματα του. Η πολιτική γίνεται στο δρόμο.

1 Comment:

  1. Ανώνυμος said...
    Το κείμενο σας δεν έχει κάποια ανακρίβεια ή απόκλινει απο τα γεγονοτα αλλά στην εκτίμηση των γεγονότων εχω μια ελαφρώς διαφορετική άποψη. Ο κύριος άξονας της καταστολής σε αυτην την περιπτωση είναι η μηδενική ανοχή απο την πλευρά του κράτους στην συνέλευσή σας, που αποτελεί χώρο δημόσιου διαλόγου. Έτσι απο το "μην παλέψεις..." που γράφετε θα το αντικαταστούσα "με τον μην μιλήσεις" μιας και δεν σας επιτραπηκε το δικαίωμα στην πορεία (και δευτερευοτντως στον δικηγόρο!) και στην έκφραση (κανένας δεν είδε κάποιο κείμενο ή πανω).

    Το ότι η αντιεισαγγελέας λειτούργησε με σκοπό την αντεκδίκηση στέλνοντας στο αυτόφωρο αλλη μια μέρα για πλημμελήματα ευπαθείς ανθρώπους (για την υγεία τους) δεν περνάει απαρατήρητο. Ειμαι σίγουρος ότι αν δεν τους δικάζαν σε 2 μερες θα χαν εξωφρενικους περιοριστικους όρους.
    Παρολαυτα θαυμασα τον τσαμπουκα των συλληφθέντων γονιών που την στιγμή της σύλληψης δεν σκύψαν το κεφάλι.

    Τα νοήματα ειναι απλά, φροντίστε να συνεχίσετε, να δημιουργήσουμε ο καθενας στον τοπο του με εναν θετικό τρόπο τα αντανακλαστικά για να αντισταθουμε και να δημιουργησουμε.

    Τοσο μεγαλες οι ποινες σε τοσο μικρες κατηγοριες!Ο λογος ειναι πολιτικος. Οι ποινες, παρασημα...

    Καλη συνέχεια

    Γεράσιμος Παπαϊωνάννου

Post a Comment




 

Copyright 2006| Blogger Templates by GeckoandFly modified and converted to Blogger Beta by Blogcrowds.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.